Tuesday 26 January 2016

Ratele caroline


 
                  Ratele caroline (wood duck), in poza de mai sus sunt 2 masculi si o femela. Se gasesc in America de Nord, sunt de marime medie, lafel ca ratele Mandarin.
               Masculul este singurul care se coloreaza, verdele ii va ocupa o buna parte din penaj in special pe cap unde de asemenea face si o mica creasta, marginita de alb. El isi pastreaza culorile pana prin Aprilie- Mai, apoi revine si el la penajul maroniu, lafel ca femela.
              Ei nu au nevoie de ingrijiri speciale si nici de mancare mai deosebita. Baza pentru porumbei amestecata cu grau furajer (5 kg baza porumbei la 10 kg grau furajer), 15 kg de hrana este suficient pt o pereche pe o durata de 3-4 luni. Apa proaspata zilnic  (periodic cu vitamine) este necesara pentru a evita ca ratele sa bea apa murdara din balta.
            Femela va depune in luna aprilie intre 9-12 oua. Masculul nu va participa la incubarea oualelor, dar va pazi femela.
          In secolul 19, numarul ratelor Carolin a scazut dramatic din cauza distrugerii habitatului natural, dar in ultimii ani numarul lor a crescut vertiginos datorita interventii omului care a, ajutat la constructia si pozitionare cuiburilor artificiale in mediul sau natural.


No comments:

Post a Comment